Hjemmelaget nesten-is

En deilig dessert til påskemiddagen: Semifreddo!

Semifreddo bertyr "halvfryst" på italiensk, og det er nettopp det det er: Nesten-is!
Det er er superenkelt og kjapt å lage.
Det er garantert ikke det sunneste du har spist i ditt liv, men m-m-m!
Her er oppskriften, fra det svenske magasinet Lantliv mat & vin:

Du trenger:
(4-6 porsjoner)

* 4 eggeplommer
* 1 1/2 dl sukker
* 2 ts vaniljesukker
* 4 dl kremfløte
* 250 g bær (+ til servering)

Du kan i utgangspunktet bruke hvilken smakstilsetning du vil, men jeg syns det var friskt og godt med bær.
I oppskriften står det fryste bær, men jeg ville heller valgt friske, for det smakte bedre, rett og slett.

Slik gjør du:

1. Skill ut eggeplommene, og pisk de sammen med sukker og vaniljesukker til det blir lyst og luftig.
2. Pisk fløten til krem. Vend den så i eggeblandingen, forsiktig, så du bevarer luftigheten.
3. Fordel bærene, enten i porsjonsformer eller f.eks en brødform. Hell så blandingen forsiktig over. Slå formen mot benkeplaten en gang, så luften forsvinner. Putt formen(e) i fryseren, og la den stå i minst 5 timer.
4. Ta isen ut av fryseren en liten stund før servering, og nyt!


*-* Jeanette Bækkevold *-*

Kommentarer

  1. både så og hørtes himmelsk ut!
    må prøves en gang;)

    fortsatt en fridag igjen i påsken! det er deilig!
    klem ellemell

    SvarSlett
  2. Yummy ! Den ser aldeles nydelig ut :)
    Går på lavkabo, men ingrediensene passet så godt til karbokuren. Kan bytte ut sukkeret med sukrin. Da blir den lakarbo, og jeg kan spise den også. Det skal jeg prøve. Klem Merete

    SvarSlett
  3. Nam,den så kjempegod ut!:))

    Klem

    SvarSlett
  4. Mmm fristende bilder som alltid!
    Fin våruke til deg!
    Klem : )

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Å flytte et syrintre

Glutenfri kyllingpai

Give away!