Sicilia, del 2/3

Det ble litt hektisk i går, så rakk ikke å legge ut noe, men her kommer del to av reisebrevet fra Sicilia.
(Del en finner du HER )


Etter Cefalú satte vi kursen mot landet. Vi skulle tilbringe en natt på en gammel olivenfarm, der det nå er laget B&B.

Casali di Margello

Calsali di Margello ligger i et kupert landskap, fullt av oliventrær, hasselnøtttrær og vinmarker.

(Hjemmesiden finner du HER )

Stedet hadde basseng, noe som er perfekt i det hete innenlandsklimaet:-)

Hovedbygningen, der olivenoljen ble produsert.

Stedet hadde 8-10 rom, og standarden var rustikk. Det var bare oss og to par til på stedet, så det var stille og rolig.

I området rundt vokste det alt mulig av frukt og grønnsaker.

Oliven, pærer, grapefrukt, appelsiner, sitron, lime, hasselnøtter, fiken, lavendel, fersken og mye mer.
Alltid like moro for en nordboer å se sitroner som vokser på træt!

I hovedbygningen var det en stor restaurant i annen etasje, og der var det bare å sitte ned, så kom rettene på rekke og rad. Vi fikk oss et lite sjokk under lunsjen, for vi var overhodet ikke forbredt på mengden mat!

Da vi kom var bordet dekket og en tallerken med masse nydelige småretter sto klart. Vi spiste og koste oss og ble ganske mette, da vi oppdaget at det kom en rett til. Vi så på hverandre og tenkte jaja, vi får spise litt, ihvertfall. Denne retten var pasta, og det smakte nydelig, men det var bare ikke plass til alt. Da vi var ferdig kom et nytt sjokk: Det var enda en rett. Og ikke bare en! Det kom hele tre retter til etter dette.

Vi har aldri i vårt liv vært så mette, og vi måtte bare legge oss når vi kom tilbake til rommet. Da jeg våknet var jeg like mett.

Jaja, da var vi ihvertfall forbredt til middagen!
Heldigvis spiser de middag sent, 20.30-21.30tiden, så vi hadde en stund å komme oss på.
Da vi kom opp i spisesalen igjen hadde det kommet en dame som kunne engelsk. (Dem er det ikke mange av)
Hun forklarte hvordan det hang sammen:
Først får man Antipasti. Det er småretter, en slags aperitif til drikken.
Deretter kommer Primi piatti, som er en slags forrett. Det er gjerne pasta.
Neste er secondo piatti: Hovedrett med kjøtt eller fisk.
Så er det dessert, før det hele gjerne rundes av med en fruktsalat. Fem retter der, altså. Både til lunsj, og til middag. At italienerne ikke er feitere er et mirakel!

Uansett var det en fantastisk matopplevelse, dette var rustikk, hjemmelaget siciliansk mat.
Stor opplevelse!


Taormina

Neste dag kjørte vi videre, etter noen timer ved bassenget, og neste stopp var Taormina.
Det er her de fleste turistene skal. Byen ligger i en fjellside, så det er mye trapper og bratte bakker. Hotellet vårt lå ti minutters gange fra hovedgata, og vi hadde nydelig utsikt mot Etna.

Hovedgata.

Taormina var en sjarmerende by, men mer turistifisert enn Cefalú. Det var også tydelig at en del mennesker med mye penger ferierer der, det var mye merkebutikker og dyre antikvariater. Jeg forsøkte å kikke meg rundt inne i et av de, men ble så stressa av innehaveren som var 3 cm bak meg til enhver tid, så vi gikk ut igjen.

Det fantes mindre dyre antikvariater også, som denne.


Etna

Taormina ligger ca 30 minutter fra Etna, så vi tok en dagstur dit.
Etna er en av de mest aktive vulkanene i verden. Det siste utbruddet var i 2004.
Det var en opplevelse å gjøre oppover de svingete veiene og se landskapet som sakte forandret seg.

På toppen finnes et besøkssenter, restauranter og suvenirbutikker.
Der finner man også taubanen som går videre oppover.

Litt skummelt, men det gikk bra:-)
Etna ligger konstant inne i en sky av damp, så det lønner seg å ta med litt ekstra klær om man skal opp dit.
Høyden på Etna varierer etter utbruddene, men er ca 3300 meter over havet.

På taubanens endestopp kan man enten ta firehjulstrekkerbusser eller gå videre nesten helt til topps.
Bussene koster en halv formue, men er verdt det. Da får man en guidet tur i tillegg. Det er langt å gå fra taubanen til toppen, og terrenget er ikke enkelt.

Ved toppen lå et besøkssenter som ble ødelagt av utbruddet i 2004.

Guiden tok oss med rundt, og vi så tre kratere som det dampet opp av, men ingen lava.

Dette krateret ble til ved utbruddet i 2004.

Så bare det tilbake ned i varmen, og tilbake til Taormina.

Hotellet vårt er det hvite taket til venstre i bildet.

På kvelden spiste vi middag på hotellets takrestaurant, med solnedgang og utsikt til Etna.


Følg med i morgen for siste del!

*-* Jeanette Bækkevold *-*

Kommentarer

  1. Oioioi - like vidunderlig som det første reisebrevet!
    Når man tar så gode bilder som du tar - da følger det liksom med noe mer - det gir rett og slett et bredere sanseinntrykk - luktene, lydene, varmen, asken... Det er helt utrolig flott Jeanette!!
    Og du - jeg er inspirert - idag blir det pasta til middag - da er liksom jeg på tur serru :))
    Tusen takk for reisen - jeg gleder meg til det neste reisebrevet!!
    Ønsker deg en herlig uke videre!
    Klem Lokki

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Å flytte et syrintre

Glutenfri kyllingpai

Give away!