Appelsin-oste-påske-kake
Jeg har dilla på ostekaker for tida, og det er to grunner til det: For det første er det supergodt, og for det andre er det veldig enkelt og kjapt å lage:-)
For noen dager siden hadde jeg familien på besøk, og da laget jeg en ostekake med appelsinsmak. Nydelig! Og perfekt til påsken. Siden den ikke trenger noe steking, går det ganske fort, det eneste er at det tar litt tid for hvert av lagene å stivne..
Her får du oppskriften:
Ostekake med appelsinsmak
Du trenger:
Bunn:
*225 gr knust kjeks (f.eks Digestive eller Bixit)
*110 gr smeltet smørBland sammen og trykk ut i kakeform uten bunn på flatt fat. Ikke pakk det for hardt sammen, da blir den umulig å skjære igjennom.
Fyll:
* 1 pakke appelsingelé, bruk halv væskemengde og avkjøl litt.
* 225 gr ananas-mandarinost eller philadelphia.
* 110 gr melis
* 1 ts vaniljesukker
* 2,5 dl lettrømme
* 2,5 dl kremfløte
Fløte , melis og vaniljesukker piskes til krem. Bland i lettrømme. Osten blandes i til slutt (bør mykes opp først). Rør geléen inn i ostemassen. Hell over kakebunnen. Avkjøles i minst 2 timer i kjøleskapet.
Topp:
* 1 pakke appelsingelé
Lag som anvist på pakken, la den avkjøle (men ikke stivne!) og hell så over kakebunnen. La stivne.
Ta kaken ut av kjøleskap 15-20 minutter før den skal fortæres, da er kjeksbunnen litt lettere å skjære i:-)
*-* Jeanette Bækkevold *-*
Den ser kjempe god ut og den skal tom jeg klare å lage, den skal jo ikke stekes. Elsker ostekaker...
SvarSlettKlem Tove
Jeanette, du er så flink! Blir kjempeinspirert av å sjekke siden din.
SvarSlettPass på så du ikke er for streng med deg selv da. Med tvillingbabyer i hus er det lov med kjøpekake, eller be gjester uten barn ta med :-)