Kuvertbrød med egg til påske


Idag er det påskeaften, og vi har hatt familien på vår tradisjonelle påskebrønsj.
(Som er en sen lunsj)
Jeg pleier å lage litt forskjellig, men hovedsakelig er det godt brød med pålegg til.
I år prøvde jeg meg på kuvertbrød med egg, og det var veldig vellykket! Både gøy å lage og godt å spise.
Her er oppskriften:

Du trenger:
7 dl melk
700 g hvetemel
350 g sammalt rug, fin
1 ts sukker
1 ts salt
1 pk tørrgjær
100 g romtempert smør
Egg, ett til hvert kuvertbrød
Frø, etter smak

Varm melken til den er fingervarm, ca 37 grader.
Rør gjæren ut i melken.

Del smøret opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert. Bland mel, sukker og salt i en bolle. Ha så i melkeblandingen. Rør godt, og tilsett smøret. Elt til du har en fin og jevn deig. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. en time.

I mens koker du eggene i 5 min. Legg de så i flere glass med varmt vann og konditorfarge. F.eks et glass med grønn, et med rødt osv. La de ligge i ca 30 min.

Når deigen er ferdig hevet, ta den ut på melet bakebord. Del den opp i biter, og rull lange pølser som du tvinner sammen, to og to. Lag en liten krans, pass på at det er plass til egget i midten. Legg på bakepapirkledt plate. Pensle kransene med vann og strø på frø etter smak, f.eks sesamfrø eller solsikkefrø. Legg et kjøkkenhåndkle over og etterhev i 20–30 minutter.

I mens tar du eggene opp av fargevannet og legger de til å tørke på kjøkkenpapir.

Når kransene er ferdig etterhevet, legger du eggene i midten av kransene og steker de på 200 grader midt i ovnen, i 10-13 min.

  • Vel bekomme!

    Jeanette :-)

Kommentarer

  1. Hei Jeanette!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Å flytte et syrintre

Glutenfri kyllingpai

Give away!