Kuvertbrød med egg til påske
Del smøret opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert. Bland mel, sukker og salt i en bolle. Ha så i melkeblandingen. Rør godt, og tilsett smøret. Elt til du har en fin og jevn deig. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. en time.
I mens koker du eggene i 5 min. Legg de så i flere glass med varmt vann og konditorfarge. F.eks et glass med grønn, et med rødt osv. La de ligge i ca 30 min.
Når deigen er ferdig hevet, ta den ut på melet bakebord. Del den opp i biter, og rull lange pølser som du tvinner sammen, to og to. Lag en liten krans, pass på at det er plass til egget i midten. Legg på bakepapirkledt plate. Pensle kransene med vann og strø på frø etter smak, f.eks sesamfrø eller solsikkefrø. Legg et kjøkkenhåndkle over og etterhev i 20–30 minutter.
I mens tar du eggene opp av fargevannet og legger de til å tørke på kjøkkenpapir.
Når kransene er ferdig etterhevet, legger du eggene i midten av kransene og steker de på 200 grader midt i ovnen, i 10-13 min.
- Jeanette :-)
Hei Jeanette!
SvarSlettBloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.
Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.
Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.
For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Ha en fin dag!
Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no