Dramatiske dager

Nå er jeg endelig hjemme igjen, etter å ha tilbragt nye fjorten dager på sykehuset. Vi hadde vært hjemme i fem deilige dager med de nyfødte tvillingene, da en dramatisk hendelse sendte oss rett tilbake.

Milian og Lukas, 6 uker gamle. Lille Milian hadde vært slapp hele dagen. Han ville ikke spise selv og var utilpass. Vi var i kontakt med sykehuset et par ganger i løpet av dagen, jeg var bekymret. Men gutten hadde ikke feber, så vi ble enige om å avvente.

På kvelden lå han på et pledd i sofaen og sov, da jeg plutselig hørte en rar lyd som fikk meg til å reagere. Jeg reiste meg opp, og da var Milian blå. Han hadde sluttet å puste!
Først tok panikken meg, men ganske snart klarte jeg å holde hodet kaldt, og utførte hjerte- og lungeredning på han. Til alt hell hadde jeg og mannen min gått på livreddningskurs for spedbarn på sykehuset, kun to dager før vi reiste hjem! Takk og pris!

Vi ringte ambulansen, og i mellomtiden begynte han heldigvis å puste igjen. Jeg strøk han hardt på ryggen så han skulle holde seg ved bevissthet, og ganske snart kom ambulansen.
Da bar det rett tilbake til nyfødtavdelinga på Ahus. Der fikk han pustestopp igjen, og det hele var veldig dramatisk. Han ble koblet på overvåkningsmaskiner og alarmer, og måtte få pustehjelp. Antibiotika ble rutinemessig gitt, og heldigvis hadde denne effekt.

Milian på sykehuset.


Pappa'n med gutta sine.
Etter halvannet døgn var han mye bedre, og kunne puste selv. Alle prøvene som ble tatt viste at Milian var smittet av en bakterie kalt GBS. ( Gruppe B-streptokokker.) Voksne kan være smittet uten symptomer, men det er livsfarlig for nyfødte, og kanskje spesiellt premature, umodne barn.
De nyfødte som blir smittet blir vanligvis syke bare noen timer etter fødsel. Men det går også an å oppleve senere utbrudd, slik som oss, og man vet ikke grunnen til dette. Man kjenner heller ikke smittekilden, men muligheten er tilstede for at babyen kan bli smittet under fødselen, ettersom bakterien kan finnes i kjeden og endetarmen. Men smitten kan også ha kommet fra andre steder.Det ble også påvist begynnende hjernehinnebetennelse, som en konsekvens av GBS'en.

Den gode nyheten er at antibiotika har god effekt! Så da ble det intravenøst antibiotika og fjorten nye dager på sykehus for oss. Hele familien flyttet inn på et rom på nyfødtavdelinga. Det ble fjorten lange dager, vi holdt på å gå på veggen etterhvert. Vi satt hele døgnet inne på rommet, uten TV, men med Ipad og bok:-)
En tøff tid.


Lukas koser kaninen sin.

To små gutter, snart klare for hjemreise.


I går kom vi endelig hjem igjen!
Det var så deilig, og jeg håper virkelig vi er ferdige med sykehus for denne gang. Seks uker holder i massevis:-)
Nå skal vi bare slappe av og kose oss hjemme fremover. Vi må være forsiktige med besøk, da premature barn har dårlig immunforsvar og vi er inne i den verste sykdomssesongen. En vanlig forkjølelse kan bety lungebetennelse for et for tidlig født barn.


Jeg er så glad for at dette endte så bra som det gjorde, og satser på at gutta holder seg friske fremover, etter en tøff start på livet:-)

*-* Jeanette Bækkevold*-*

Kommentarer

 1. Uff for en ekkel opplevelse!
  Godt dere klarte og holde hode kaldt, ikke bare bare i en slik situasjon det!

  Mange klemmer:)

  SvarSlett
 2. Sitter her med tårer i øynene og kjenner det er ekstra spesielt og vondt å høre om sånt når jeg nå har barn selv.
  Håper alt nå står bra til og at de og dere holder dere friske!
  Guttene dine er utrolig herlige:)
  Førstehjelpskurs skal absolutt ikke undervurderes, man vet aldri når man får bruk for det (selv om man håper man aldri skal få det).
  Kos deg med guttene dine i tiden fremover!

  Ha en finfin torsdagskveld!

  SvarSlett
 3. Kjære vene, det var en tøff start for en nybakt mor (og far!). Satt og leste med hjertet i halsen her, og er så uendelig glad for at det gikk godt ♥ Guttene dine er nydelige, håper de nå får holde seg friske og fine fremover :) *♥*

  SvarSlett
 4. Sååå trasig!!! Og skummel opplevelse!! Godt det går bra nå!!! Håper du fra nå kan nyte barseltiden din <3
  klem Tove

  SvarSlett
 5. Stakkar for en start dere har fått....
  Nå synes jeg dere har fått nok og håper alt går bra fremover....
  Nydelige barn <3

  Tenker på dere....

  Klem,Kari

  SvarSlett
 6. Nå fikk jeg gåserud her! Så forferdelig! Stakkars liten! Og godt det endte så bra! Må ha vært en grusom opplevelse for dere, og takk og lov dere hadde gått på livredningskurs rett før! Det er noe alle burde gjøre.

  Fikk litt flashback da guttene våre var små. 2 uker etter vi kom hjem fra sykehuset begynte Leander å hyle. Ingenting hjalp, og tilslutt trodde jeg han hadde sluttet å puste! Han ble likbleik ikke så lenge etter, og vi ringte til ambulansen. De fikk registrert hjerte og pust på en maskin, og de så han slet litt med å puste. Avgårde til Drammen sykehus med sambo og andre tvillingen Oliver i bilen vår bak sykebilen. På sykehuset fant de ut etter 30 min at han hadde lyskebrokk. Det er en vanlig tilstand på gutter og den måtte opereres. Det er tarmen som ligger nedi passasjen som testikkelen har falt ned i. Så stakkars Leander hadde store smerter. De forsøkte å trykke den opp flere ganger, stakkars lille kroppen på bare 2,2 kg. Etter 1 døgn så orket jeg ikke mer å sa dette haster og vi ikke kunne vente flere dager på operasjon! På kvelden samme dagen fikk vi komme til Ullevåll sykehus, for dette var visst en hasteoperasjon. Han ble operert kun 2 uker gammel, men det gikk heldigvis bra! Holdt også på å bli galen av de 4 veggene på sykehuset!

  Håper det går bra med dere alle sammen!

  Stor klem fra Lene

  SvarSlett
 7. uff.....bra det går bedre nå!
  Så bra du kunne førstehjelp!!!!
  Det er ikke lett når barna er syke....
  Har selv mange uker på ahus med min sønn flere ganger, (går greit med han nå) Har lært meg å ta vare på de gode stunder etter dette...
  Lykke til videre :)

  Carpe diem

  SvarSlett
 8. Uff! Men det gikk jo veldig bra!
  Da krysser vi fingre for at det bare blir friske små gutter fremover og at dere er ferdig med sykehus!

  De er jo helt nydelig da!!! *smelt*

  SvarSlett
 9. Huff... alt man skal igjennom! Godt man ikke vet det på forhånd ! :)
  Godt at dere er hjemme nå og at det gikk så bra som det gjorde...
  X'er fingre for rolige fine dager for dere frempver . Klem

  SvarSlett
 10. offa..det høres ikke noe kjekt ut for mammahjertet (eller noen andre)..Godt det endte godt! Gjelder virkelig å stole på magefølelsen, når en føler noe ikke er som det skal! Alt det beste for hele firkløveret fremover! Nydelige gutter, håper dere klarer å kose dere også, selv om en lett kan bli engstelig for disse små herlighetene :) Masse god bedring og hold dere friske!!

  SvarSlett
 11. Guri, så utrolig godt at det gikk bra! For en grusom opplevelse... livreddning er jammen viktig å kunne- godt gjort å holde hode kaldt i en sånn situasjon..
  Ønsker dere en god barseltid fremover med de nydelige guttene deres!!
  Klem carina

  SvarSlett
 12. kjære vene, for et mareritt du har vært gjennom!
  Jeg syntes feberkrampen til minstemor var ille så jeg tør ikke tenke på hvor grusomme minuttene måtte vært for dere da det sto på.
  Godt at dere fikk være lenge på sykehuset til alt ble bra. Håper dagene videre blir litt mindre dramatiske og at hverdagen blir fylt med kos!!

  Klemmer

  SvarSlett
 13. Åååh...Sitter med frysninger over hele meg..kan ikke engang forestille meg hvor fæl den opplevelsen måtte ha vært for dere! heldigvis gikk det bra og godt at dere er kommet hjem igjen:) Alle gode tanker til deg og din lille familie:)

  SvarSlett
 14. Huff, der kjente jeg et sug i magen! Så glad for deres del at dere er hjemme og at alt gikk bra! Håper dere klarer å kose dere nå:)

  SvarSlett
 15. Uff, så leit å høre om den forferdelige opplevelsen deres :(
  Jeg blir litt skremt også da jeg ser hva som faktisk kan skje. Sender masse gode lykkeønskninger til dere, og håper dere kan slappe av og kose dere framover nå.

  SvarSlett
 16. Huff, for en skremmende opplevelse for dere... Godt å høre at dere er vel hjemme nå.

  Tvillingene er nydelige :)

  SvarSlett
 17. Å fy søren så ekkel opplevelse, jeg sitter her og tårene triller. Jeg lever meg så inn i slike ting når det gjelder små babyer.
  Så utrolig godt at du holdt deg kald og fikk han til bevissthet igjen! Godt det gikk så bra som det gjorde!! Og utrolig godt å være hjemme igjen da. Får virkelig håpe dere har fått kvota deres og er ferdige med sykehus nå.
  Nydelige bilder av gutta dine forresten, det er såå herlig med tvillinger. De er så heldige som har hverandre, noe helt eget, magisk mellom seg. Finingene!
  Kos dere masse:)

  SvarSlett
 18. Oi dette var skummelt. Heldigvis så gikk det bra:O) Masse gode ønsker for dere videre. Har selv opplevd at ett av mine barn, også født for tidlig, fikk rs-virus rundt datoen han skulle kommet til verden. Han sluttet å puste gjentatte ganger og det ble en uke i isolasjon på oss, nervepirrende. Det gikk også heldigvis bra:O) Stor klem fra anonym fast leser.

  SvarSlett
 19. Uff,for en opplevelse det måtte ha vært!!
  Så godt at alt gikk bra & at dere er hjemme igjen:)

  Klem

  SvarSlett
 20. Så fine gutter du har Jeanette! Vakre..
  Kan tenke meg at det har vært vanskelig å være på sykehuset så lenge. Men nå er de nok så friske og fine at dere ikke trenger å dra tilbake..
  Håper dere kan slappe av og kose dere sammen nå.

  Stor klem

  SvarSlett
 21. HUFF-A-MEG! Hvilken pers! Så bra att du kunne förste hjelpen!!!
  Jeg ryser på ryggen når jeg tenker på det dere gikk igjennom der!

  Takk for ditt svar på min blogg. <3
  Håller tumlene att det går bra med guttene nå fremover.
  Ha en fin fredag og helg <3<3

  SvarSlett
 22. Huff, for en skrekkelig opplevelse! Sitter her med gråten i øynene.
  Utrolig bra dere viste hva som skulle gjøres. Tenker på det noen ganger selv, at jeg hadde ikke vist hva jeg skulle gjort hvis noe sånt hadde skjedd her.

  Håper dere er ferdig med sykehuset for en stund nå. God helg :)

  SvarSlett
 23. Kjempe vakre gutter!! Å huff- jeg får vondt i mammahjertet bare ved tanken!! Sitter her med en baby som "plutselig" er blitt snart 4 mnd.. Så skjønner redselen din!! brrr.. fikk helt frysninger... Men bra det gikk godt!!
  Koz dere fremover!
  Klem J.

  SvarSlett
 24. Herreguuuuud!!!
  Stakkars dere, og stakkars lille gutt....
  En lei start ja. Håper det går bra fremover!!
  Lykke til videre og god bedring til den lille:-)
  Kristin

  SvarSlett
 25. Først; gratulerer så mye med to nyyydelige gutter! :) Men uff, for en tøff start dere har fått, jeg fikk tårer i øynene når jeg leste dette. Men så utrolig godt det gikk bra! Ønsker dere alt godt fremover, og måtte de nydelige guttene holde seg friske! ♥

  klem Frøken H

  SvarSlett
 26. Litt av en tøff start for både dere og stakkars lille gutten. Bra det endte godt og at han er frisk igjen. Håper resten av tiden bare blir glede og kos :)
  klem

  SvarSlett
 27. Kan bare starte med ett <3 !
  Jeg har en datter som er født i uke 25+1, og hun gjennomgikk d samme som gutten din, bare på sykehuset. En forferdelig opplevelse, og hun kjempet virkelig for livet. Legene ga oss beskjed om at hun trolig ikke ville overleve den infeksjonen, men etter ett døgn intensiv behandling så klarte hun seg. Og det var ett Guds under sa legene, for de hadde ikke store troen på at det gikk an!
  I dag 4 år senere har jeg en sunn, frisk og aktiv jente som ikke har vært mere syk enn andre barn =) Lykke til med dine skjønne gutter <3

  SvarSlett
 28. Oj, dette var dramatisk lesning! Jeg er kjempeglad for at alt gikk bra! Håper det fremover bare blir kos, glede og lykke for dere og de skjønne småguttene! God søndag!

  SvarSlett
 29. Å hjelpe meg! Lille Milian har virkelig hatt en tøff start.. Så flinke dere er som klarte å holde roen og hjelpe han.
  Så utrolig glad for at det går bra med dere alle!

  Herlige gutter du har fått Jeanette :)
  Du må være så stolt! Tenk å få to :)

  Ønsker dere alt godt og masse lykke til!

  Ps. takk for fine ord om den nye stua. Gleder meg helt villt til å innrede og fotografere den..Og ja, du og Kjersti er mer enn hjertelig velkommen igjen om dere vil! Når vi er ferdig med påbyggene blir det et helt annet hus enn det dere fotograferte sist ;)

  Kos deg maks med dine søte små :)
  Klem
  -Amalie

  SvarSlett
 30. Uffda, jeg fikk helt tårer i øynene av å lese dette. Er så glad for at de to små har det bra nå og håper de holder seg friske!

  SvarSlett
 31. Ånei, uff, så forferdelig!!!!
  Ikke nok med at det er en stor overgang å bli foreldre, så kommer dette i tillegg...Så bra at alt endt godt :)

  SvarSlett
 32. Du kan være utrolig stolt av at du klarte å holde deg så rolig i en slik situasjon, det er beundringsverdig. Satt med klump i halsen og tårer i øynene da jeg leste dette.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Små minner

Nyttårsmiddag

En drøm er gått i oppfyllelse!