Hverdagssuksess

Som småbarnsmor går mye av tiden med på å planlegge sunne og gode middager som barna vil like.
Noen ganger stopper det litt opp, og da kan det bli litt ensformig. 
Her i huset går det mye i fiskepinner. Barna elsker det og spiser dessverre ikke så mye annet som inneholder fisk, så da kjører vi selvsagt på med det.
Heldigvis går det an å variere tilbehøret, slik at det ikke føles som vi har det samme hele tiden.
Hvis vi har dårlig tid kjøper vi ferdig, har vi god tid lager vi fiskepinnene selv.
Fiskepinner er veldig gøy å lage, og barna kan selvsagt være med!

Her er en av favorittene nå for tiden:

Hjemmelagede fiskepinner med søtpotet og karridip



Til 2 voksne og 3 barn:
ca 1000 gr torsk- eller seifilet
5 små eller 2 store søtpoteter
2-3 dl hvetemel
salt og pepper
3 egg
3 ss melk
ca 2-3 dl kavring/ brødstrø
2 dl lettrømme
1 ss akasiehonning
1 ss karri
Valgfritt tilbehør (Her har jeg valgt sukkererter og paprika)




Du kan bruke frossen eller fersk fisk. Jeg foretrekker faktisk frossen til fiskepinner. For det første opplever jeg at det er mindre bein i frossen fisk (spesiellt viktig for barn) og for det andre er det lettere å skjære opp fisken i fine biter når den er halvtint.

Slik gjør du:

Skrell søtpoteten og skjær i passe staver. Legg i ildfast form og ha over litt olivenolje og salt.
Bakes i ovn på 200 grader i ca 20 minutter. (Smak om den er ferdig)

Skjær fiskefileten i passe biter og finn frem tre boller.
I den første bollen blander du hvetemel, salt og pepper.
I den andre blander du sammen egg og melk. Pisk sammen.
I den tredje har du oppi kavring.
Da er det bare å starte prossen, som er slik: Dypp fiskebiten først i melblandingen, så i eggblandingen, så i kavringen.
Deretter er det bare å steke i litt olje i stekepannen til den er gylden og fin!

Karridip:
Bland sammen lettrømme, honning og karri.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Julegavetips!

Påskelunsj

Brudekjole på veggen