Tias navnefest


I går hadde vi hatt navnefest for Tia!
Den lille klumpen vår er nå 4 mnd. Forrige gang inviterte vi hele storfamilien og leide lokale, denne gangen ville vi ha det litt mindre. Det begrenser seg selv når man har tre små barn:-) Da er det lettest å være hjemme.Som småbarnsmødre flest har jeg ikke akkurat en overflod av fritid, så festen og alle detaljer er planlagt og laget over tid. Planlegging er greia når tiden er knapp! Jeg har brukt mye tid på å se etter morsomme ideer på blogger, Instagram og Pinterest. Søk f.eks på "babyshower" på Pinterest, da kommer det opp mye gøy!

Tema var selvsagt rosa, det måtte jo bli det etter to gutter:-)
Vimpler, tallerkner, kopper og ballonger fant jeg hos partydesign.no. (Nei, jeg er ikke sponset, men får alltid spørsmål om hvor jeg har fått tingene fra, så opplyser det først som sist:-) Har dessverre ikke så mye tid at jeg rekker å svare på alle kommentarer.)


Jeg pyntet bordet med rosa kubbelys som jeg pimpet opp med bånd og pynt fra Nille. Vasen er Cocio-flasker (som jeg jobbet hardt for å samle, haha!) som jeg har pyntet med bånd og et hjerte fra en bokhandel. Den lille skoen er et lys jeg fant på congratulations.no.


Bordkortet er et avtrykk av Tias fot:-) Skulle ikke ha så mange, så det gikk kjapt og greit, hun var samarbeidsvillig da tvillingbrødrene underholdt henne samtidig.
Den lille klypen er fra congratulations.no. 
Hver av gjestene fikk en kjeks på pinne. Denne laget jeg av en enkel smørkjeksoppskrift. Body-formen fant jeg på partydesign.no, og pyntet med melis. Tilslutt pakket jeg den inn i en cellofanpose (som jeg kjøpte på Ebay.) og pyntet med bånd og en liten smokk. (Ebay)


Rosa polkadotballonger:-)


En kul ide jeg fant på Pinterest: Jeg tok en gammel ramme jeg hadde, og surret hyssing noen ganger frem og tilbake på baksiden. Så festet jeg lapper i bodyform (samme som kakeformen) i små klyper. Så kunne alle gjestene skrive en liten hilsen til Tia, som vi skal lime inn i albumet hennes.


Like før gjestene kommer!

Kakebordet!
Jeg gjorde om kjøpmannsdisken til et kakebord.
Vimplene er fra guttemamma.com.Selve navnefestkaka bestilte jeg av en flink dame. Den var helt nydelig, både å se på og i smak. Sjokoladekake med oreokrem og marsipan utenpå.
Jeg kan anbefale Facebook-gruppen "Kan du bake til meg", der kan du legge inn når du trenger kaken og til hvilken anledning, og så melder lokale, flinke bakere seg til oppdraget! Kaker på anbud, der altså:-)

Nydelige detaljer på kaken til Tia.Jeg bakte litt selv også, gulrotmuffins og kransekake.


Kransekake var enklere å lage enn jeg hadde trodd. Dessuten er den genial å lage på forhånd, for den blir faktisk bedre om du fryser den ned først! Så den kan lages lang tid i forveien og bare tines opp rett før bruk.

Den søte kaketoppen fant jeg på Cacas. 
Jeg pyntet kransekaken med rosa royal icing (melis + eggehvite + sitronsaft) og marsipanblomster.
(Det siste kommer det et eget blogginnlegg om snart.)


Plastglass fylt med sjokoladehjerter. (fra congratulations.no)

Kakebordet er godkjent og Tia-mor er klar for fest! Må bare få på seg finstasen først:-)


Jeg rammet inn et bilde av hedersgjesten, rammen er fra Ikea.

Gulrotmuffins med ostekrem. Nam!

Kjeks på pinne! Enklere å lage enn det ser ut som:-)
1. Lag kjeksdeig og stikk ut kaker.
2. Stikk i en grillpinne mens de fortsatt er rykende varme fra ovnen.
3. Pynt med roal icing. (melis, eggehvite, sitronsaft, evt konditorfarge) Først lager du omrisset/kanten, la det stivne. Så lager du icingen litt mer flytende og fyller i resten.
4. Pynt.

Ostekake med jordbær, laget av svigermor.


Rosa popkorn!
Denne ideen så jeg da jeg var innom Cacas i Oslo. Jeg kjøpte spiselig rosa glitter og bare hadde det oppi den ferdigpoppede posen og ristet litt. Enkelt og stilig!


Svigerinnen min hadde laget eplekake, og vi hadde også frukt og bær i posjonsformer. Greit å ha et alternativ til alt det søte.Marshmellows på pinne, dyppet i sjokolade og kakestø. Mye enklere enn cakepops, like dekorativt! Pinnene er papirsugerør klippet i to. Papirsugerør får du f.eks på partydesign.no.
Jeg brukte en vase til å ha de oppi, jeg puttet bare en oasis i bunnen:-)

Svigerinnen min lagde rosa pikekyss, det er alltid en slager, spesiellt hos barna.

Jeg hang opp hentesettet til Tia til pynt. Det har min bestemor strikket. Dekorativt og enkelt!

Bolla og meg, klare til fest!
Den nydelige kjolen har en venninne av meg strikket.
Skoene er kjøpt på Steen og Strøm, blomsten er fra Lindex.Kusine Helena leker seg med ballongene!

Alle koste seg, og det ble en vellykket fest!


Tilslutt sloknet hedersgjesten og festen var over:-)

*-* Jeanette *-*Kommentarer

  1. Så nydelig og utrulig mange gode ideer!! Fantastisk fine bilder ❤️ Du er bare superflink du :)
    Ha en fin kveld
    klem

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Brudekjole på veggen

Små minner

Nyttårsmiddag